top of page

ÜCRETSİZ FAKS GÖNDERME HİZMETİ

I. Hizmet Detayları


Uluslararası faks ve posta göndermek gerçekten çok pahalı. Biz de uluslararası alanda faaliyet yürüten insan hakları savunucusu olarak yaptığımız teknolojik yatırımlar ile temel haklarının ihlal edildiğini iddia eden -dünyanın neresinde bulunursa bulunsun- tüm kişilere ücretsiz hizmetler sunuyoruz (Hakkımızda detaylı bilgi için tıklayınız). Sunduğumuz ücretsiz hizmetler arasında 'Ücretsiz SMS Bilgilendirme Hizmeti' ve 'Ücretsiz Başvuru Numarası Öğrenme Hizmeti' varken üçüncü bir hizmet olarak 'Ücretsiz Faks Gönderme Hizmeti'ni de faaliyete geçirdik.


Sunduğumuz bu hizmet ile Birleşmiş Milletler ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi uluslararası organlara göndermek istediğiniz yazı ve dilekçelerinizi söz konusu organlara ücretsiz bir şekilde faks çekiyoruz. Biz Birleşmiş Milletler ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bağlı bir kuruluş olmayıp yukarıda da belirttiğimiz gibi uluslararası alanda faaliyet yürüten insan hakları savunucusuyuz, bu kapsamda yüksek bir ekonomik maliyeti bulunan uluslararası faks gönderme işlemini yalnızca sizin adınıza yapacağız. Söz konusu uluslararası organların nasıl ve ne zaman cevap vereceği tamamen kendi işleyişine bağlıdır. Bununla birlikte uluslararası bu organların cevabı dilekçe ya da yazınızda belirttiğiniz adrese gelecektir. Bu nedenle belirttiğiniz adresin ulaşılabilir olduğundan emin olunuz.


II. AİHM’e Faks Gönderme Amaçları


(Örnek Dilekçe için ilgili başlığın üzerine tıklayınız)

İç Tüzük md. 47§7:

‘Başvuran, adres değişikliğini ve başvurusunun incelenmesi hususunda olaylarla ilgili tüm değişiklikleri Mahkemeye bildirmelidir.’


İhtiyati tedbir taleplerinizi faks ile göndermek yerine buraya tıklayarak elektronik olarak yapabilirsiniz.


  • Başvurunun Gönderilmesi

İç Tüzük, Başvurunun Yapılması Yönergesi md. 3:

‘Faks yoluyla gönderilen başvurular, Sözleşme’nin 35 § 1 maddesinde belirlenen dört aylık süre sınırının işleyişini durdurmaz. Başvuranlar aynı zamanda aynı dört aylık süre sınırı içerisinde imzalı asıl nüshayı posta yoluyla göndermek zorundadırlar.’



III. Dilekçe veya Yazı Yazarken Dikkat Edilecek Hususlar

  • Dilekçe mutlaka başvurucu ya da temsilcisi adına hazırlanmalı ve ilgili kişi tarafından mavi bir tükenmez kalem ile imzalanmalıdır.

  • Temsilci 'vasi' değildir, ilgili uluslararası organ önünde başvurucunun kendisini temsil etmesi için yetki verdiği bir avukat ya da avukat olmayan bir kişidir.

  • Dilekçe, çizgisiz beyaz kâğıda yazılır. Tam kâğıt olmalıdır.

  • Mavi ya da siyah kalemle yazılabildiği gibi bilgisayar ile de yazılabilir.

  • İlgili kuruma hitap ederek başlanmalıdır.

  • Yer ve tarih yazılmalıdır.

  • Ciddi bir üslup kullanılarak yazılan dilekçede nesnel olunmalıdır.

  • Dilek ya da sorun açık ve kısa olarak ifade edilmeli, gereksiz ayrıntılara girilmemelidir. Dilekçe kişisel olmaktan uzaklaşmalıdır.

  • İstenen şey yasaya uygun olmalıdır.

  • Hiyerarşik düzen dikkat edilmesi gereken bir konudur.

  • Bir konuda üst makamın bilgilendirmesi durumunda "Bilginize arz ederim", üst makamın sorunu çözmesinin istenmesi durumunda "Gereğini saygılarımla arz ederim", ile dilekçe sonlandırılmalıdır.

  • Her yerde olduğu gibi dilekçe yazarken de yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmelidir.

  • Dilekçeyi yazan kişi, adını, soyadını ve açık adresini belirtmelidir.

  • Dilekçeye ek belge ekleniyorsa bunlar yazının sonunda Ekler başlığı altında maddeler halinde yazılmalıdır.

  • Paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır.

  • Hitaptan sonra metne başlamadan iki satır boşluk bırakılmalıdır.

  • Tarih ve hitap arasında 3-15 arası satır boşluğu sayfanın yapısına (metnin uzunluğuna göre) göre seçilebilir. Aynısı imza sonrasında gelen bilgiler için de geçerlidir.


IV. Uyarılar ve Gönderim

Yukarıdaki belirtilen hususlara dikkat edilerek hazırlanmış dilekçe veya yazınızı yazıcı da taratınız ve tarama çözünürlüğü net olduğundan emin olunuz. Çözünürlüğü net olmayan dilekçe veya yazılarınız tarafımızca işleme alınmayacaktır. Dilekçe ya da yazınızı PDF formatında imzalanmış olarak tarafımıza e-posta ile ulaştırabilirsiniz, bunun için aşağıdaki 'HİZMETLERİMİZ' butonuna tıklayıp ardından 'Ücretsiz Faks Gönderme Hizmeti'ni seçerek pdf formatındaki yazınızı tarafımıza e-posta ile ulaştırınız.

Birleşmiş Milletleri ile Avrupa İnsan Haklarına gönderilecek fakslar haftada yalnızca bir kere toplu olarak gönderilecektir. Faksınızın gönderilmesi durumunda tarafınıza SMS ile bilgi verilecektir. Yine özellikle belirtmek isteriz ki, Söz konusu uluslararası organların nasıl ve ne zaman cevap vereceği tamamen kendi işleyişine bağlıdır.



Commentaires


Kadir Öztürk

+90 545 154 8040

Yeşilova Mah. Yeşilova Sok. No:33/1

Çarşamba / Samsun

TÜRKİYE

Adsız_tasarım__1___1_-removebg-preview.png
KÜÇÜK_LOGO-removebg-preview.png

 

Uluslararası alanda tecrübeli bir insan hakları hukukçusu olan Kadir Öztürk, baroya kayıtlı bir avukat değildir.

©2023 Kadir Öztürk

bottom of page