4 yıl 8 ay yattım bitirdim. İçerdeyken iç hukuki bitirdikten sonra tutukluluk yani ozgurluk ve güvenlik hakkı için başvurdum ancak kabul edilmezlik verilmiş. Yine tüm tutuklama kararlarına zamanında itirazlarimi yaptım eksiklik yok. 2022 yılında ki ana basvurumda ihlal gördüğüm bazı maddelerin yanında 5. Maddeden(tutukluluk) de ihlal ileri sürüp başvuruyu yaptım. Tutukluluk basvurumda kabul edilmezlik bulunan 5. Maddedeki özgürlük ve güvenlik hakkıni tekrar kabul edilmezlik mi bulunur yoksa bu maddeden de ihlal verilebilir mi? Ana dosya da özgürlük ve güvenlik hakkıni ileri suremezsek nede ni nedir. Teşekkürler
top of page
bottom of page
.'Ana başvuru' olarak hukuka aykırı bir şekilde mahkum olmanız ile sonuçlanan ceza yargılaması sırasında karşılaştığınız özellikle md. 6 ve md. 7 kapsamındaki haklarınız ihlal edildiğini dile getirdiğiniz başvurunuzu kastediyorsunuz diye anlıyorum. Kişinin mahkumiyeti ile tutukluluk hali sona erer, ayrıca bu şikayetlerin kanun yolları da farklıdır. Çok istisnai hariç olmak üzere; ceza mahkumiyetine karşı şikayetiniz ile hukuksuz tutuklanmanızı aynı başvuru alltında dile getiremezsiniz.